Keresse meg a legolcsóbb járatokat

Türkmenisztán Dasoguz Szőnyegmúzeum

Gyakran ismételt kérdések és válaszok Türkmenisztán Dasoguz Szőnyegmúzeum


1. Mi az a Dasoguz Szőnyegmúzeum?
A Dasoguz Szőnyegmúzeum Türkmenisztán Dasoguz városában található múzeum, amelynek gyűjteménye a turkmén szőnyegekre összpontosít.

2. Mik az üzemeltetési idők a Dasoguz Szőnyegmúzeumban?
A Dasoguz Szőnyegmúzeum látogatási ideje hétfőtől szombatig 09:00-tól 17:00 óráig tart, vasárnap pedig zárva van.

3. Milyen belépőjegy árak vannak a Dasoguz Szőnyegmúzeumban?
A múzeum belépőjegyei felnőttek számára 5 manat, diákok és nyugdíjasok számára pedig 3 manat.

4. Milyen szőnyegeket láthatunk a Dasoguz Szőnyegmúzeumban?
A Dasoguz Szőnyegmúzeum egy nagyszabású gyűjteménye a turkmén szőnyegeknek, amelyek közé tartoznak a rendkívül ritka és értékes történelmi szőnyegek és textíliák.

5. Hol található a Dasoguz Szőnyegmúzeum?
A Dasoguz Szőnyegmúzeum a Turkménisztán Dasoguz városában található, címe Gurbansoltan Eje utca 53.


Időjárás Türkmenisztán Dasoguz Szőnyegmúzeum


Szőnyegmúzeum

Türkmenisztán érintetlen, festői vidékei és gazdag kulturális elődjének hagyományaival büszkélkedhet. Türkmenisztán éghajlata száraz és forró, azonban a téli hónapokban a hidegfrontok érkezése elősegíti a hőmérséklet csökkenését és a havazást. Ezzel együtt, a tavaszi és nyári hónapokban rendszeresek az időjárási zivatarok. A Dasoguz tartományban található Szőnyegmúzeum, Türkmenisztán legismertebb múzeuma, mely egy igen érdekes és változatos időjárási légkört élvez.

Dasoguz tartománya a Caspian nemzeti park részét képezi, és ezen a területen a hőmérséklet általában megtalálható a jó oldalon. A tavasz általában forró, száraz és hideg, azonban június és szeptember között a hőmérséklet megugrik, és a nap csúcsai meghaladják a 40 fokot. Az éjszakák azonban hűvösek maradnak.

Az ősz kezdetén a hőmérséklet hirtelen csökkenhet, gyakran előidézve hideg időjárási frontot, amely után a téli időjárás során a hőmérséklet a null fok alá is süllyedhet, a havazás és a déli szelek pedig gyakran erős pihenőket okoznak.

Összességében az időjárás Türkmenisztánban változatos lehet, de a Szőnyegmúzeum mindig kellemes és vendégszerető. Ez az egyik legjobb hely, ahol a helyi kultúrát és történelmet megismerheted. A múzeum mindig nyitva van, és a kilátogatóknak lehetőséget biztosít, hogy megfigyeljék a helyi szőnyeg különböző típusait és szakállait, valamint az eredeti, helyi gyártmányú szőnyegeket. A múzeum magába foglalja a kárpitozott bútorokat, valamint számos egyéb néprajzi kincset, amelyek szemléltetik a turkmén nép gazdag történelmét és kultúráját.

Ha Türkmenisztánba látogat, ne habozzon meglátogatni a Szőnyegmúzeumot Dasoguz tartományban, az ország legjobb múzeumát. Az időjárás változásainak ellenére a látogatók kellemes és barátságos vendéglátást tapasztalhatnak, és rengeteg érdekes dolgot találhatnak meg, ami látnivaló lesz az időjárás minden változatosságával együtt.


Szállás Türkmenisztán Dasoguz Szőnyegmúzeum


Türkmenisztán egy varázslatos és különleges ország Közép-Ázsiában, tele érdekes történelemmel és kultúrával. Az ország sok szépséggel, látványossággal és tevékenységgel büszkélkedhet, amelyeket minden utazó érdemes felfedezni.

Ha utazni készülsz Turkmenisztánba, ne hagyd ki a Dasoguz területén található Szőnyegmúzeumot. Ez az egyedülálló múzeum a szőnyegkultúra történetének és hagyományainak bemutatásával foglalkozik, valamint a régió szőnyeggyártásának gazdagságát és sokszínűségét is bemutatja.

A múzeum gyűjteménye körülbelül 8000 darabos gyűjtést tartalmaz, amelyek közé tartoznak a réges-régi szőnyegek, mint például a 18. és 19. századi törökmen szőnyegek, a zentai szőnyegek, a türkmén szőnyegek és a besztercei szőnyegek is. A gyűjteményben látható szőnyegek nagy része kézzel készült és különlegesnek számítanak kulturális értékük miatt.

Az egyik legizgalmasabb dolog a Szőnyegmúzeumban a keleti szőnyegek sokszínűsége és szépsége. A türkmén szőnyegek szépsége azokban a látványos színekben rejlik, amelyek az utcákat és piacokat éltetik. Az eredetileg Szovjetunió részén található türkmén területeken gyártott szőnyegekből könnyen lehet felismerni a karakterisztikus geometriai alakzatokat, amelyek arra utalnak, hogy az adott területnek saját jellemzői és hagyományai vannak.

A múzeumi területen sok kisebb-méretű tárló vitrin található, amelyek láthatóvá teszik a ritkább tárgyakat is, különböző néprajzi relikviákat vagy a szőnyegek előkészítésére használt eszközöket. A konkrét szőnyegek mellett a látogatók számára tudásanyagot is nyújt az épület, amelynek belső berendezése és dekorációja a hagyományos türkmén építészet stílusát idézi.

A Dasoguz Szőnyegmúzeum könnyen elérhető a Dasoguz Regionális Repülőtérről, amely egy rövid busz- vagy taxizással elérhető. A múzeum az év minden napján nyitva áll, és belépődíja nagyon jelképes összeg, így mindenki számára megfizethető.

Ha szereted a régiókat, amelyek a történelmi emlékeket és a kultúrák gazdagságát állítják bemutatásuk középpontjába, akkor biztosan lenyűgözőnek találod a Dasoguz régióban található Szőnyegmúzeumot. Ez a gyönyörű látványosság nemcsak hogy felhívja a figyelmet a szőnyeggyártás mesteri technikájára, hanem arra is, hogy megtudják a türkmén kultúra és a mesterség vonzerejét. Ha Türkmenisztánban jársz, látogasd meg a Dasoguz Szőnyegmúzeumot, és élvezd ennek az országnak egyik legjobb kulturális kincsét.


Ünnep Türkmenisztán Dasoguz Szőnyegmúzeum


Türkmenisztánban, a Kaspi-tenger partján várlakozik egy csodás helyszín, amelyet minden turista ajánlani fog: Dasoguz Szőnyegmúzeum. Ez a világhírű múzeum az országban található a szőnyegkészítők hatalmas központjában, a Dasoguz tartományban. A múzeumban összesen mintegy 2000 szőnyeg található, amelyek az ország kihagyhatatlan kincsei közé tartoznak.

A Dasoguz régióban évszázadokkal ezelőtt voltak az első szőnyegkészítmények, amelyeket a legtehetségesebb mesterek hoztak létre a világon. A múzeum védjegye a kárpitokat díszítő ritka színek és az állat-és helyi ábrázolások. Az időnek és a fejlődésnek köszönhetően azonban ma már az egész világon elismertek a mesterek szakértelmének rendkívüli jelentősége.

Az utazóknak, akik a Dasoguz Szőnyegmúzeumba látogatnak, az állatmotívumokat, a cserék alakjait, az állomásokat és a csillagokat ábrázoló kárpitokkal kapcsolatos tudásuk és tapasztalataik bővülnek. A múzeum típusa szerint kétségtelenül nemcsak turisztikai látványosság, hanem kulturális örökség is.

A múzeumban a turisták a szőnyeg és a foltmunka több mint 300 különféle mintáját fedezhetik fel. A szakértők különösen nagy figyelmet fordítanak a régi szőnyegekre, amelyek származását és történetét a különböző falvakból a múzeumhoz kísérve lehet követni.

A szőnyegek mellett a múzeum tartalmazza a középkori téglákból és szobrokból álló termeket, amelyek bemutatják a turkmen építészet fontos tényezőit. A múzeum homoktövis bokorával kerített, amely idővel a Dasoguz névjegyévé vált.

Az idelátogatók számára az osztályban informatív előadásokat tartanak a történelemről, a turizmusról és az ország életmódjáról. Azok számára, akik magyarul beszélnek, a turista irodában az előadók szívesen beszélgetnek vagy információkat sugároznak információikról.

Türkmenisztán Dasoguz Szőnyegmúzeuma a legjobb hely, ahol a turisták felkereshetik az ország kulturális hagyományait, valamint az áhított szőnyegeket. A látogatókat nemcsak megismerni tudják a szőnyöket, hanem megismerhetik azt az érzékeny folyamatot és a hatalmas erőfeszítést is, amely a szőnyegek elkészítésében rejlik.

Az utazók számára, akik a múzeumra kíváncsiak, megközelíthetik a látogatottságot helyi taxisokkal vagy autókkal, vagy akár igénybe vehetik a közlekedési szolgáltatásokat is. A Dasoguz Szőnyegmúzeum biztosítja az összes szolgáltatást egy csodálatos nyaralás érdekében. Az idelátogatók soha nem fognak csalódni azokban a csodákban, amelyeket ez a varázslatos helyszín rejteget.


Repülőjegy Türkmenisztán Dasoguz Szőnyegmúzeum


Türkmenisztán lenyűgöző ország, amely tele van lenyűgöző látványosságokkal és kulturális csodákkal. Az ország sok vonzó turisztikai helyet kínál, beleértve a Dasoguz Szőnyegmúzeumot is. A múzeum gazdag történelemmel és érdekes szőnyegekkel rendelkezik, amelyek rengeteg látogatót vonzanak az egész világból.

Ha szeretne látogatást tenni a Dasoguz Szőnyegmúzeumban, akkor először is meg kell szereznie a megfelelő repülőjegyeket. A Türkmenisztánba repülő járatok számos nagyvárost és repülőteret érintenek, így könnyű lehet az egész utazás megszervezése.

Az első lépés a repülőjegyek keresése és foglalása. A legtöbb légitársaság online foglalási lehetőséget kínál, így a kényelmes és egyszerű foglalási folyamat megkönnyíti az utazók életét. Azonban fontos megjegyezni, hogy a repülőjegy árai változóak lehetnek, ezért érdemes időben megvásárolni a jegyeket.

A Türkmenisztánba repülő járatok általában a központi repülőtérre, az Ashgabat nemzetközi repülőtérre érkeznek, majd onnan a legtöbb esetben belső járatokat használva jutnak el a kisebb repülőterekre. Ha a látogatás során szigorú időbeosztása van, akkor érdemes olyan járatokat keresni, amelyek közvetlenül érnek az adott városba.

A Dasoguz Szőnyegmúzeum a Dasoguz városában található, ami a Türkmenisztán északi részén helyezkedik el. Ez azt jelenti, hogy az utazás során szükség lehet az autóbérletre vagy a taxikra ahhoz, hogy könnyen eljuthasson a városból a múzeumba.

Az utazás előtt fontos ellenőrizni a vízum- és vizumkövetelményeket, valamint az olyan különleges feltételeket, mint például a fertőző betegségek elleni oltásokat is. Ez biztosítja, hogy az utazás zökkenőmentes legyen és minden szükséges lépést betartanak.

Összességében a Dasoguz Szőnyegmúzeum Türkmenisztán számos látnivalójának egyike, amelyet az egész világból érkező látogatók szeretnek felfedezni. Azonban a látogatás előtt fontos az utazási tervek gondos tervezése és bárminemű szükséges engedélyek és vízumok beszerzése. Ha ezeket a lépéseket követik, biztosak lehetnek abban, hogy egy lenyűgöző és emlékezetes utazást élnek át Türkmenisztánban.


A legalacsonyabb ár garantáltan

A 97% -a ügyfelek elégedettek

Největší online katalog letenek

Kedvezményes repülőjegyek

Olcsó repülőjegyek a világ minden pontjára egy helyen.

Repülőjegyek leellenőrzése